Nederlands Andalusieshop.nl heerlijkheden uit Andalusie

Sevilla Fietsroute Fietstocht Fietstour


Kan je goed fietsen in Sevilla?

sevilla fietsroute fietstocht fietstour

Sevilla is zeer geschikt om te fietsen. Fietsen tijdens je stedentrip, citytrip, bezoek of weekend is misschien wel de beste manier om het mooie Sevilla te verkennen. Helemaal via een goed uitgezette fietsroute, fietstocht of fietstour. De stad is zeer vlak, zonder heuvels of steile wegen wat ideaal is om rustig doorheen te fietsen. De hoogtepunten, highlights of beziens­waardig­heden liggen overigens niet ver uit elkaar waardoor wandelen of te voet ook een mooie optie is. Met een fiets of huurfiets is het makkelijker om meer te zien in een beperkte tijd. Wil jij een goed uitgezette fietsroute, fietstocht of fietstour? Op internet zijn veel, gratis uitgestippelde fietsroutes, fietstochten of fietstours te vinden. Lukt dat niet? Neem dan eventjes contact met ons op.


Fietsen zonder gids in Sevilla?

sevilla fietsroute fietstocht fietstour

Fietsen door Sevilla zonder gids is zeker goed te doen. Een goed uitgezette fietsroute, fietstocht of fietstour is absoluut aan te raden. Zorg natuurlijk ook voor een goede fiets of huurfiets. Bij voorkeur een fietsverhuur waar je altijd en gratis kan annuleren. Je weet immers maar nooit hoe de plannen tijdens je stedentrip, citytrip of weekend Sevilla kunnen veranderen. Daarnaast is een pechservice echt belangrijk. Je wil niet ergens stil staan met een lekke band en niets meer kunnen doen. Jij wil dan zo snel mogelijk verder om Sevilla te verkennen. Via Pia Bikes Sevilla kan je uitstekende fietsen huren (slechts € 10 ! voor de hele dag), inclusief gratis annuleren en pechservice.


Fietsen met Nederlandse gids door Sevilla?

Fietsen door Sevilla met een Nederlandse gids heeft zeker voordelen. Een gids heeft de meest actuele fietsroute, fietstocht of fietstour. Bovendien ook de route waar je tijdens een tour of tocht het meeste ziet. Niet alleen de bekende bezienswaardigheden of highlights maar juist ook de minder bekende of ontdekte plekjes van Sevilla. Je krijgt naast de achtergrondinformatie van de bezienswaardigheden of highlights ook allerlei tips en adviezen hoe jij het maximale uit je stedentrip, citytrip of weekend kan halen. Pia Tours Sevilla biedt onvergetelijke fietstours of wandeltochten aan vanaf € 19 ! en uitsluitend in het Nederlands.


Is Sevilla veilig om te fietsen?

sevilla fietsroute fietstocht fietstour

Fietsen kan je veilig doen over een netwerk van groene fietspaden (las vias verdes). Een fietstocht, fietsroute of fietstour is vaak uitgezet over deze groene fietspaden. In totaal bijna 300 kilometer lang. Het kan voorkomen dat er geen fietspad is maar dat is geen probleem. Je fietst dan over het trottoir of bij uitzondering op de weg. Automobilisten of andere verkeersdeelnemers houden, over het algemeen, erg goed rekening met fietsers. Misschien wel beter dan in Nederland.


Mag je overal fietsen in Sevilla?

Fietsen door Sevilla kan in principe overal tenzij het staat aangegeven dat fietsen verboden is. Bijvoorbeeld een route, tocht of tour per fiets door de drie grootste winkelstraten, calle Sierpes, calle Tetuán en calle Cuna, is niet toegestaan. Neem dan je fiets of huurfiets aan de hand en loop een stukje. Je bent zeker niet de enige die dit doet. Bovendien is het lopend met je fiets aan de hand erg genieten van deze mooie straten.


Waar moet ik op letten als fietser in Sevilla?

Fietsen in een Zuid Europese stad als Sevilla is niet hetzelfde als in Nederland. In het geregelde Nederland is er een strikte scheiding tussen voetgangerszones en fietspaden. Bovendien kent Nederland een enorm lange fietsgeschiedenis. In Sevilla gaat het een vaak op in het ander terwijl niemand zich daar druk over maakt. Overigens gaan voetgangers keurig aan de kant voor fietsers en vice versa.


Is een helm verplicht op de fiets in Sevilla?

Sevilla of eigenlijk heel Spanje kent een helmplicht op de fiets voor kinderen tot en met 16 jaar. Voor de optimale veiligheid adviseren wij iedereen om een helm te dragen; jong en oud. Sterker, als jij bij ons een een fiets huurt dan is een fietshelm gratis!


pia tours sevilla tip van angela

Vragen? Whatsapp of bel mij voor info:

+34 605 148 138 of Whatsapp
Ma-Zo van 08:00-23:00 uur. Ik spreek gewoon Nederlands!

Onze Tours in Sevilla

 
facebook instagram youtube whatsapp