Nederlands Vlaams Deutsch English (UK) English (US)

Over ons

Pia Tours Sevilla is dé specialist voor wandelen, fietsen, tapas en Flamenco shows in Sevilla. Dit doen wij met passie voor Nederlands, Vlaams, Engels en Duits sprekende toeristen. Ook organiseren wij programma's voor (zakelijke) groepsreizen of bedrijfsuitjes.

Wij zijn een jonge onderneming met passievolle collega's, die bruisen van energie en een bijzondere liefde en passie hebben voor het prachtige Sevilla. Wij spreken zowel Nederlands, Vlaams, Engels, Spaans als Duits.


Wat betekent Pia?

Pia is van origine een Spaanse naam en staat voor vriendelijk en optimistisch. In het Latijn betekent het trouw en toegewijd. Dit alles zijn wij! Dit merk jij als onze gast! Vanuit onze passie willen wij jou tijdens je stedentrip het échte Sevilla te laten beleven. Op onze pagina Waarom Pia Tours? lees je meer over onze uitgangspunten.


Ons Team

Pia Tours Sevilla bestaat uit een jong, enthousiast en deskundig team met passievolle Nederlands (Vlaams), Engels, Spaans en Duits sprekende gidsen. Iedere collega heeft een bijzondere liefde en passie voor het prachtige Sevilla. Wij zijn mensen die bruisen van energie en hun hart hebben verloren aan deze stad. Lees hieronder waarom deze mensen in Sevilla verblijven:


wat te doen in sevilla managing director angela huf

Soy Angela oftewel ik ben Angela. In 2012 getrouwd met James en daarna op huwelijksreis zonder 'einddatum'. Banen opgezegd, met ons VW campertje gereisd via België, Frankrijk naar Spanje en aangekomen in Sevilla. Vanaf het eerste moment waren wij betoverd door deze stad. Verliefd op elkaar en ook op Sevilla. Wat een schoonheid, wat een sfeer, wat een warmte (van zowel de mensen als de temperatuur), wat een lekker eten en drinken. Echt de onontdekte parel van Andalusië! Vanuit al dit moois ben ik Pia Tours Sevilla gestart en wil ik dit graag met jullie delen en beleven. Let op: Er is een risico dat jullie (ook) niet meer weg willen uit Sevilla...


💡 Bed and breakfast 'Finca Ángela Sevilla'

Wist je dat Pia Tours Sevilla ook een eigen bed and breakfast heeft? Kijk voor onze voordelige prijzen en aanbiedingen op Finca Ángela Sevilla.


wat te doen in sevilla stadsgids jorinde cielen

Encantado chiquillos, geboren als Jorinde, maar in Jerez waar ik een aantal jaren woonde en nu in Sevilla kreeg ik de naam la Joli. Gelukkig spreek ik ook graag Frans en betekent Joli in het Frans mooi, net zoals de stad Sevilla. Die is niet alleen mooi, maar heeft een enorme rijke geschiedenis van aan de Tartaren en de Romeinen over Moren en Inquisitie tot in België en Nederland. Graag vertel ik dit allemaal tijdens een tour op de fiets of al wandelend, bij een lekker glas wijn, cava of Manzanilla (de sherry van Sanlucar de Barameda) en bij de fantastische tapa's die hier te verorberen zijn. Zelf ben ik al jaren bezig met flamenco dansen en zingen, lesgeven en performen. Heb 7 jaar de wereld rondgereisd met de straattheatergroep La Guardia Flamenca, een mix van theater, comedie en flamenco. Onlangs stond ik te zingen en dansen als Carmen in de kinderopera van Frank Groothof en voorheen zong en danste ik mee in de musical Zorro. Wil je graag meer weten over flamenco en een mooie voorstelling kijken, contacteer ons dan voor een op maat gemaakte flamencotour of workshop ( ). Heb je zin om Sevillanas te leren? Op een uur tijd leer ik je de eerste Sevillana en kan je 's avonds de bars onveilig maken met die prachtige dans. Un cordial Saludo


wat te doen in sevilla stadsgids mandy van veggel

¡Hola a todos! Mijn naam is Mandy, afgestudeerd docente Spaanse taal en tijdens mijn studie mijn hart verloren aan een echte Sevillaanse Don Juan. In 2015 ben ik miijn liefde achterna gegaan en in het mooie Sevilla gaan wonen. Ik heb een zeer grote liefde voor de Spaanse taal en cultuur en hier kan ik nu elke dag van genieten! Sevilla is een prachtige stad met een rijke cultuur, prachtige gebouwen, heerlijk eten en ontzettend leuke mensen. Ik heb absoluut geen spijt van het avontuur dat ik ben begonnen en hoop hier heel oud en gelukkig te worden. Sevilla is geweldig, een stad waar iedereen een keer moet zijn geweest! Dit wil ik je allemaal graag laten zien, ruiken, horen en proeven!


wat te doen in sevilla stadsgids celine leterme

¡Hola! Ik ben Céline, afkomstig uit Brugge, maar sinds een jaar heb ik mijn geboortestad ingewisseld voor het prachtige Sevilla! Ik heb vijf jaar Engels en Spaans gestudeerd aan de universiteit in Gent en in die periode heb ik heel veel gereisd; van het Andesgebergte in Peru tot het great barrier reef in Australië! Tijdens mijn Erasmus uitwisseling in Granada had ik al eerder mogen genieten van de heerlijke Andalusische cultuur en na heel wat van de wereld ontdekt te mogen hebben ben ik tot het besluit gekomen dat Sevilla één van de grootste topbestemmingen is om te mogen wonen. Ik ben deeltijds leerkracht Engels in een academie en de rest van mijn vrije tijd besteed ik graag aan het eten van overheerlijke tapas, het ontmoeten van mijn vrienden en simpelweg het opsnuiven van de Sevillaanse cultuur! Sevilla is enorm rijk aan geschiedenis en cultuur en ik hou ervan om mijn kennis van de stad te mogen delen met jullie tijdens een leuke fietstocht of tapastour! ¡Hasta pronto!


wat te doen in sevilla flamenco specialist iris dekker

Mijn naam is Iris Dekker, Flamenco specialist bij Pia Tours Sevilla. Flamenco is mijn lust en leven. Een aantal jaar geleden ben ik in Valencia 'besmet' met het Flamenco virus. Het pure, de kracht en het intense wat deze sierlijke dansstijl inhoudt heeft een en al betekenis. Ik wilde professioneel Flamenco studeren en waar kan je dat beter doen dan in Sevilla, de geboortestad van Flamenco. Mijn ambitie is om mijn Flamenco liefde, kennis en vaardigheden naar Nederland te brengen en ook anderen te 'besmetten'. Met Angela is daarom ook een speciaal en authentiek programma ontwikkeld wat volledig anders is dan een reguliere Flamencoshow in Sevilla. Je krijgt eerst een kijkje achter de schermen en daarna een authentieke Flamencoshow tussen de Sevillanen.


wat te doen in sevilla stagiaire donna van maanen

¡Buen dia! Mijn naam is Donna. Stagiaire bij Pia Tours Sevilla vanuit Hogeschool Inn Holland, waar ik Toerisme & Marketing studeer. Ik wilde absoluut in Spanje mijn stage doen. Heb twee jaar Spaans gestudeerd en heb mij bij verschillende bedrijven georïenteerd. Door de website en het eerste gesprek met Angela, wist ik zeker dat het Pia Tours Sevilla zou worden. Gelukkig dachten zij daar ook zo over. De stad Sevilla kende ik niet maar eenmaal aangekomen ben je gelijk geraakt door het wonderlijke Sevilla. Geen 'Friet van Piet' of 'Edje Kroketje', deze stad is authentiek Spaans in hart en nieren! Voor mij betekent Sevilla schoonheid, historie, Flamenco maar vooral verschrikkelijk lekker eten en drinken!


wat te doen in sevilla specialist marketing en web james schubert

¿Cómo estás? Mi nombre es James. Voor de oplettende lezer, de partner van Angela en specialist Marketing & Web voor Pia Tours Sevilla. Ik heb in mijn leven meer gereisd maar het duurde tot Angela én Sevilla om niet meer terug te keren naar het mooie maar overgeregelde en veel te dure Nederland. Sevilla is voor mij het goede leven, beleefde, gezellige (warme) mensen die genieten, ruimte en een ongekende historische schoonheid met een fantastisch klimaat! Ken je Spanje, net zoals ik, voornamelijk van de toeristische costa's, Barcelona of Valencia? Dan wordt het echt tijd voor een ander Spanje en bezoek deze onontdekte parel. Fantastisch oftewel ¡Estupendo!


Nog meer vragen, tips en advies?

Jij kan met alle vragen over Sevilla bij ons terecht. We delen graag ons enthousiasme en passie voor deze stad. Wij willen je graag kennis laten maken maken met het wonderschone Sevilla. Dus heb je plannen om binnenkort naar Sevilla te gaan? Boek dan een onvergetelijke tour bij ons of neem contact met ons op voor onze uitgebreide mogelijkheden! 
 
facebook flickr google plus linkedin youtube