Nederlands Vlaams English (UK)

Omgeving Dagtrips Dagtochten rond SevillaAlgemeen

Vanuit Sevilla zijn er meer dan genoeg opties voor mooie dagtrips met de fiets, (huur)auto, motor, bus of trein in de omgeving. Hieronder enkele tips om ideeën op te doen als je een rondreis wilt maken door Andalusië. Kijk op onze pagina Vluchten Vervoer Transfer hoe je eenvoudig en snel vervoer kan regelen.


💡 Pata Negra Spaanse Ham Proeverij

Wil je weten waarom het vlees van het Ibirisch varken zo gezond en vol Omega 3 vetten zit? Weten wat het verschil is tussen het blanke varken en het Ibirische, zwarte varken en waarom de smaak onovertroffen is? Bekijk dan onze Pata Negra Spaanse Ham Proeverij. Uitstekend geschikt als een culinaire, leerzame dagtocht of dagtrip.


wat doen zien in sevilla omgeving santi ponce italica

Santiponce (Itálica)

Itálica

Zo'n 10 kilometer van Sevilla ligt het dorpje Santiponce met de redelijk goed bewaarde Romeinse nederzetting Itálica. Dit was ooit een bloeiende stad rond de tweede eeuw. Nu is het een archeologische site waar je onder andere het opgegraven amfitheater, Romeinse baden, diverse mozaïeken, etc. kunt zien. Ongeveer zeventig procent is nog niet blootgelegd. De vele honderden pilaren van de Mezquita in Córdoba komen allen uit Itálica.

website locatie

Monesterio San Isidoro del Campo

Eenmaal in Santiponce? Bezoek dan gelijk het klooster San Isidoro del Campo. Een van de mooiste en oudste kloosters van Spanje maar nauwelijks bekend of bezocht. Bekijk de verschillende gebruikte bouwstijlen, de prachtige altaren, beeldhouwwerken en fresco's.

website locatie

Santiponce is vanuit Sevilla, naast de auto, motor of bus, ook goed te bereiken per fiets.


💡 Wist je dat?

De toegang tot Itálica en monasterio San Isidoro del Campo gratis is voor EU ingezetenen op vertoon van je paspoort of identiteitskaart? Dus niet vergeten!


💡 Ventorrillo Canario

Ga lekker eten bij Ventorrillo Canario tegenover Itálica. Bekend zijn vlees van de barbeque die je met z'n allen deelt! Bijvoorbeeld de bekende Chuleton de Buey (ribstuk van het stier).


wat doen zien in sevilla omgeving carmona

Carmona

Iets meer dan 20 kilometer van Sevilla ligt Carmona. Een kleine maar opvallende stad door zijn prachtige, cultureel erfgoed. Je vindt er veel overblijfselen van verschillende, oude culturen. Bijvoorbeeld het Romeinse necropolis en amfitheater, net iets buiten het kleine pittoreske centrum, of het Moorse fort Alcazar del Rey Don Pedro. Natuurlijk is Carmona ook voorzien van prachtige Katholieke kerken, bijvoorbeeld Iglesia de Santa Maria de la Asuncion. Prima te bereiken per (huur)auto of bus (openbaar vervoer).

website locatie


wat doen zien in sevilla omgeving la mezquita cordoba

Jeréz en Córdoba

Vanuit Sevilla ben je met de trein in ongeveer 1 uur in Jeréz of Córdoba. Ook met een (huur)auto of de bus zijn deze steden goed te bereiken. Allebei leuke stadjes die een dagtrip waard zijn. Jeréz staat bekend om zijn sherry. Vergeet dan ook niet een van de bodega's te bezoeken voor een rondleiding en proeverij.

Córdoba is bekend om La Mezquita, destijds de tweede grootste moskee ter wereld, na Mekka. In het midden is een enorme kathedraal gebouwd (1523) nadat de Katholieken in 1236 Córdoba hebben herveroverd op de Moren. Een bijzonder imposant bouwwerk met een oppervlakte van 24.000 m2 en 850 zuilen die allen komen uit het Romeinse Itálica!

• Jeréz website locatie

• Córdoba website locatie


💡 Vakantiehuis Finca Ángela Sevilla

Wist je dat Pia Tours ook een rustiek vakantiehuis bed and breakfast heeft? Zeer rustig gelegen, tot 6 personen met privé zwembad. Kijk voor onze voordelige prijzen en aanbiedingen op Finca Ángela Sevilla.


wat doen zien in sevilla omgeving ronda witte dorpen

Ronda (witte dorpen, pueblos blancos)

Het schitterende, Middeleeuwse Ronda is, met de dorpen Grazalema en Arcos de Frontera, een van de bekendste witte dorpen (pueblos blancos) in Andalusië. Ronda is helaas met het openbaar vervoer lastig te bereiken. Het heeft geen treinstation en er gaan weinig bussen naar toe. Met een (huur)auto is het een mooie tocht door de bergen van ongeveer 2.5 uur. Bekijk dan gelijk de prachtige, kleinere, witte dorpen Benaocaz en Zahara met de nog authentieke Moorse sfeer. Ronda is een authentiek stadje aan de rand van een diepe kloof (El Tajo) wat zorgt voor spectaculaire uitzichten. El Tajo en Puente Nuevo mag en kan je natuurlijk niet missen. Overigens bevindt het mooiste witte dorp zich hier ver vandaan, Vejer de la Frontera, vlak bij Tarifa.

website locatie


wat doen zien in sevilla omgeving el alhambra granada

Granada (El Alhambra)

Ook een prachtige stad en ongeveer 2.5 uur rijden vanaf Sevilla. Natuurlijk breng je dan een bezoek aan het indrukwekkende Middeleeuwse, Moorse paleis, El Alhambra en de bijgelegen tuinen van Generalife. El Alhambra is de grotere tegenhanger van Real Alcázar in Sevilla. Daarna lekker slenteren door de smalle straatjes (net rond het centrum) en genieten van een drankje waar je in Granada vaak nog een gratis tapa bij krijgt.

Kom liever niet op het uiterst toeristische en (te) prijzige Plaza de España midden in het centrum van Granada.

website locatie


💡 Kaarten wel of niet online bestellen?

Bestel je kaarten online én ruim van te voren om de enorme lange wachtrijen of teleursteling (geen toegangsplaats meer beschikbaar) te voorkomen!


wat doen zien in sevilla omgeving romeria del rocio

Pueblo El Rocío

El Rocío is de meest bekende bedevaartplaats. Jaarlijks bezoeken bijna een miljoen mensen El Rocío uit heel Andalusië, Spanje en daarbuiten. Elke Andalusische stad heeft eigen bedevaarten voor zijn patroonheilige, de heilige maagd of andere geliefd plaatselijke figuur. El Rocío heeft echter een bijzondere cultstatus en is veruit de meest belangrijkste en kleurrijkste bedevaartstocht (La Romería) met meer dan 100 broederschappen die elk jaar naar deze plaats komen. De bedevaart sluit aan bij de Semana Santa en de Feria de Abril en begint op zaterdag met de Heilige Rozenkrans en eindigt wanneer de Maagd komt terug in de kapel op maandagochtend. La Romería is een bedevaart van een week van passie, toewijding, traditie, emotie en plezier. El Rocío vindt zijn geschiedenis in de 13e eeuw toen in het moeras een koffer werd gevonden met daarin een Maria beeld. Op deze plaats is de kapel of gebedshuis la Ermita de la Virgen del Rocio gebouwd.

website locatie


wat doen zien in sevilla omgeving parque de donana

Parque Nacional de Doñana

Doñana is een groot nationaal natuurpark met enorme diversiteit aan schitterende landschappen wat een paradijs is voor vele zeldzame vogels in Europa. Het park is gelegen tussen en in de provincies Huelva, Sevilla en Cádiz, Doñana is een veelzijdig natuurlijk doolhof van land en water die moerassen, meren, beken, dennenbossen, duinen, stranden en kliffen vormen met meer dan 25 kilometer ongerept strand met hagelwit zand. Bonanza, Gallega, Ribetehilos en El Lucío del Cangrejo zijn duidelijke voorbeelden van de grootste lagunes in dit gebied en opvang bieden voor duizenden in- en uitheemse vogels. Om al dit moois te kunnen bekijken zijn diverse begeleide tours mogelijk. Een aanrader voor degene die graag gegrepen willen worden door moeder natuur.

website locatie


wat doen zien in sevilla omgeving strand zee

Stranden bij Sevilla

Cádiz

Wil je heerlijk naar het strand? Dan is Cádiz een goede optie. Een leuk, klein stadje met een lange historie en vooral mooie stranden. Zeker als je iets het centrum uit gaat (met de bus). Cádiz is ook met de bus en de trein goed te bereiken in ongeveer twee uur. Een (huur)auto is makkelijker en sneller.

Matalascañas en Mazagón

Het dichtstbijzijnde mooie strand vanaf Sevilla is Mazagón of Matalascañas. Met de auto ben je er in een uur, met de bus doe je er wat langer over. Mazagón is alleen strand en een of twee gelegenheden om wat te eten of drinken. Een boulevard en genoeg authentieke restaurantjes of barretjes vind bij het strand van Matalascañas.

Huelva

De mooiste stranden liggen bij Huelva zelf en iets verder bij genaamd El Puntil. El Puntil is bijzonder mooi met veel stranden. Ook een uur rijden vanaf Sevilla.

Meer stranddagen?

Overweeg dan eens het schattige dorpje Conil de la Frontera of nog iets verder, het surfparadijs Tarifa met vlak in de buurt het prachtige witte dorp, Vejer de la Frontera. Maar waarom zo ver? Sevilla heeft namelijk ook mooie stranden.


Meer over Sevilla 
 
facebook instagram youtube whatsapp